Merj kilógni a sorból!

Vizsgaidőszak -"Jézusom, megint kezdődik.."

2018. december 04. 23:46 - jinjang95

Sziasztok! 

A legelső bejegyzésemben már említettem, hogy egyetemista vagyok. A mi kis diákéveinkben az a szokás, hogy egy félévből 3 hónap szorgalmi időszak és 2 pedig vizsgaidőszak. A 3 hónap alatt folyamatosan órákra járunk, néha tanulgatunk, gyarapítjuk a tudásunkat. Amikor elérkezik a december, akkor már tudjuk, " jézusom, megint kezdődik.."

2 hónap alatt kell azokból a tárgyakból, kurzusokból -ki hogyan mondja- vizsgát tenni, amiket a félév elején az online egyetemi platformon felvettünk. Minden karon és minden szakon más és más. Van, hogy sok vizsga adódik, de olyan is volt már, hogy kevesebb. 

Általában minden héten van egy vizsga-legalábbis én így szoktam beosztani-, amit kipipálok. Azért szoktam 2 vizsga között ennyi időt hagyni, hogy fel tudjak készülni a következőre, ne érjen meglepetés. 

Van néhány praktikám a számotokra, amiket már évek óta "űzök". Hogyan tanuljunk hasznosan úgy, hogy tutira átmenjünk minden vizsgán? 

1. PIHENJ RÁ! 

A sok olvasást, tanulást, munkát és gépelést egy pihentető pár nap előzi meg, amikor testileg és lelkileg is fel kell készülni a 2 hónapig tartó őrületre. Fontosnak tartom, hogy kipihenten és frissen tudjak belevágni! A pihenés sokféle lehet. Például hallgathatunk zenét, meditálhatunk, sétálhatunk a természetben, többet alszunk vagy kikapcsolódunk a párunkkal, barátainkkal. valahol. A lényeg, hogy ne gondolkozz. 

2. GÉPELD BE!

Számomra már szinte szokássá vált a füzetek firkáit begépelni a számítógépbe. A sok kis jegyzetből egy komplex, átlátható jegyzettár készül el. Ugye, jól hangzik? Sokkal praktikusabb, hiszen átlátható, és miközben gépelsz, a felét szinte meg is tanulod. 

3. TARTS SZÜNETEKET!

Nagyon fontos, hogy ne a tanulásról szóljon az egész napod! Ki bírná ezt?! Amikor már úgy érzed, elég volt, és az agyad elérte befogadóképességének maximumát, állj le! Hidd el, ettől nem leszel hátrányban, sőt, kipihenten újra tudod kezdeni sokkal több erővel. 

4. NE CSÜGGEDJ, HA NEM SIKERÜL ELSŐRE!

Velem is előfordult már számtalanszor, hogy nem sikerült rögtön egy vizsgám, de egy féléves vizsgaidőszakban minden tantárgyból van minimum 5 vizsgaidőpont. Fel a fejjel, hiszen mindennek megvan az oka és semmi baj, ha néha kudarc ér. Legközelebb már csak azért is megmutatod! 

Szép hétvégét kívánok mindenkinek! :) 

 

Szólj hozzá!
Címkék: exams

A bejegyzés trackback címe:

https://jinjang95.blog.hu/api/trackback/id/tr9414385722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása